Para çiçeği ve para ağacı da denir. Uğurlu olduğuna inanılır. ABD’da yaygın advertı jade plant, diğer bir adı greenback plant’dır (dolar bitkisi, dolar çiçeği şeklinde).
Yeşim ağacı (Crassula ovata) Avrupa ve ABD’da Jade plant diye tanınmıştır (jade yeşim demek). Buradaki açıklamalar hakkındaki evvelde belirteyim ki yeşim ağacı demekle gerçekte bir ağacı değil, bu bitkinin kendisini kastediyoruz. Ayrıca aşağıdaki yetiştirme ve bakım detayları sadece iç mekanların şartları içindir.
Genel özellikleri
Succulent özellikli bitkilerden yeşim ağacı kışın yapraklarını dökmeyen, fazla soğukta ve uzun soluklu suda kalması hariç diğer şartlara son aşama dayanıklı bir bitkidir. Boyu uzadıokça ana beden benzer biçimde yan dalları da dallanıp budaklanır. Gelişimi bitkinin bütününde gayet sağlam dallarla sürer. Uygun iklime sahip bölgelerde 3 metre kadar boylanabilen, oldukça kalın beden geliştiren ve minik bir ağaç formunu alabilen nitelikte gelişir. Yeşim ağacının hem gövdesi hem kalın dalları gayet dolgun ve çıkıntılı görünümleriyle ihtiyar izlenimi uyandırır. Dalları okayısacıkken kalınlaşır. Nesilden nesile hatıra duracak şekilde uzun ömürlüdür. Yanlış toprak ve yanlış sulama gibi hatalar yapmazsanız oldukça dayanıklıdır.
Para Çiçeğinin Bakımıyla İlgili Bilinmesi Gerekenler
Para çiçeği (Crassula ovata) aynı zamanda şans bitkisi, yeşim bitkisi isimleriyle de bilinir. Parlak yemyeşil yapraklarıyla son günlerde en popüler salon bitkileri içinde yer alır. Anavatanı Güney Afrika olan geniş yeşil yapraklı bir bitki olan para ağacı, isminden de belli olacağı suretiyle; bereketi, bolluğu ve zenginliği simgeler. Bu inanılışın bilhassa canlı yeşil yapraklarından ilham alınarak isimlendirilmiştir. Ayrıca saksıdaki toprağının içersine kağıt yada madeni para gömüldüğü vakit bulunmuş olduğu ortamın bereketinin artacağına inanılır. Para ağacının hikayesi, bitkinin hızlı bir halde büyüyüp serpilmesinden de gelir. Bereketli olduğu düşünülür ve bu bir tür zenginlik göstergesidir
Para çiçeğine ne çoğunlukla su verilmeli, çiçeğin bakımı iyi mi yapılmalı? Para çiçeğinin bakımı hakkında bilmeniz gereken her şeyi keşfedin.
Para çiçeğinin özellikleri
Para çiçeği (Crassula ovata) hem de şans bitkisi, yeşim bitkisi isimleriyle de bilinir. Parlak yemyeşil yapraklarıyla son günlerde en popüler salon bitkileri içinde yer alır. Anavatanı Güney Afrika olan geniş yeşil yapraklı bir bitki olan para ağacı, isminden de belli olacağı suretiyle; bereketi, bolluğu ve zenginliği simgeler. Bu inanılışın bilhassa canlı yeşil yapraklarından ilham alınarak isimlendirilmiştir. Ayrıca saksıdaki toprağının içersine kağıt veya madeni para gömüldüğü vakit bulunmuş olduğu ortamın bereketinin artacağına inanılır. Para ağacının hikayesi, bitkinin hızlı bir biçimde büyüyüp serpilmesinden de gelir. Bereketli olduğu düşünülür ve bu bir tür zenginlik göstergesidir.
Para çiçeğinin çeşitleri nedir?
Crassula ovata 'jade'
Crassula argentea 'monstrose', 'gollum' & 'hobbit'
Crassula argentea "Finger Jade"
Crassula arborescens "Silver dollar Jade"
Crassula portulacea minima "Mini Jade"
Crassula ovata "Whirly fowl"
Crassula ovata "Lemon & Lime"
Bakımı iyi mi yapılır?
İdeal sıcaklıkları 15-30 dereceler içinde akdeniz iklim koşullarındadır. Crassula bitkisi hava akımlarından oldukca acele etkilendiği için esinti veya cereyana maruz kalmayacağı konumda yerleştirilmeli. Gün ışığını direk alması nebat gelişimi için fazlaca mühim. Yarı gölge veya gölge alan konumlarda kalan bitki büyümesini sınırlandıracak yada durduracaktır.
Crassula bitkisinin gelişimi için bir diğer önemli konu saksı seçimi ve saksı derinliği. Köklenmeyi ve bulunduğu kaba yayılması seven bir nebat olmasından dolayı derin saksıları tercih etmelisiniz. Her nebat de olduğu şeklinde saksının altının delik ve hava alıyor olması mühim.
Ne çoğunlukla sulanır?
Aşırı suyu sevmeyen para ağacının dibinde asla su birikmemelidir. Su birikimi okökten çürümeye, yapraklarda sararmaya ve yaprak dökümü ile sonlanır. Bitkinizi sularken en dikkat etmeniz ihtiyaç duyulan mevzu az sulama ile hafifçe nemli bir toprak sunmalısınız. İdeal sulama haftada bir azca miktarlarda olmalı.
Bir süredir sulanmamış para çiçeği bitkisinin üstüne benekli, renksiz veya düşen yapraklar kuraklık stresini izah edebilir. Bu işaretleri görürseniz, bitkinize derinlemesine bir sulama yapın ve ileriye dönüok toprak nemini daha yakından izleyin.
Bitkinizi üretmek istiyorsanız, yetişkinfolk gelişmiş yaprağı dikkatlice gövdeden nazikçe ayırarak çgood enough az bir suda okayöklendirmeye bırakılır. Yeterince köokay salınımı gerçekleştikten sonrasında minik bir kapta dikimini gerçekleştirebilirsiniz.
Para çiçeği iyi mi çoğaltılır?
Çoğaltılabilmesi için sağlıklı diri yetişfamily bir yaprak sağa sola nazik hareketler ile bitkiden ayrıştırılır. Koparılan yaprak, koparıldığı yerden ucu suda olacak şekilde okayöklendirmeye bırakılır. Oköklendikten sonra yavaş yavaş saksı büyüterek hızlı bir üretim sağlayabilirsiniz.
Para ağacının sağlığı için mühim konulardan biri de toprak seçimidir. Salon bitkileri için hazır iç mekan torba toprakları tavsiye edilmez. Su tutuculuk özelliği düşük ponza taşı ile karışım yapılmış, hem suyu süzdüren aynı zamanda havadar bir toprak tarzı gelişiminde backyardımcı olacaktır.
Bir süredir sulanmamış para çiçeği bitkisinin üzerine benekli, renksiz veya düşen yapraklar kuraklıok stresini izah edebilir. Bu işaretleri görürseniz, bitkinize derinlemesine bir sulama yapın ve ileriye dönüok toprak nemini daha yakından izleyin.
Bitkinizi üretmek istiyorsanız, erişkin gelişmiş yaprağı dikkatlice gövdeden nazikçe ayırarak oldukca azca bir suda köklendirmeye bırakılır. Yeterince köokay salınımı gerçekleştikten sonrasında minik bir kapta dikimini gerçekleştirebilirsiniz.
Crassula Ovata, yeşim bitkisi veya ağacı olarak da malum ve Crassulaceae familyası içinde sınıflanan bir bitki cinsidir. Dünyanın pek oldukca yerinde doğal olarak yetişen bu bitkinin yapraklarını ve gövdesini kullanarak artırmak oldukça kolaydır. Damkoruğugiller ailesine ait Crassula ovata, para çiçeği, talih çiçeği ve dostluk çiçeği olarak da biliniyor. Crassula Latince’de “Kalın” anlamına geliyor. “Ovata” ise yumurta biçimli, yuvarlak demek. Crassula ovata yaprağına baktığınızda bu ismin hakkını verdiğini söylemek olası.
Crassula Ovata nasıl bir bitkidir?
Crassula ovata yıl boyu yeşil kalan, kalın dalları ve yumurta benzer biçimde yaprakları olan bir bitkidir. Yaprakları ve gövdesi genelde parlak yeşildir. Bazı kısımları sarı renkli olabileceği gibi güneş ışığına fazla maruz kaldığında kırmızı lekeler de geliştirebilir. Crassula ovata gövdesi ilk başlarda dalları şeklinde daha yumuşakken zamanla odunsu bir hal alır.
Crassula Ovata Para ve Şans getirir mi?
Yeşim bitkisi Asya okayültüründe mühim bir yere sahip. Finansal konularda etken olduğu söyleniyor. Bu güzel sukulentin yapraklarının büyüme, gelişme, yenilenme benzer biçimde sembolleri olduğu düşünülüyor. Yeni bir işletme kuran kişiye Crassula ovata götürmek Asya’da sık rastlanan bir tane. Restoran ve mağaza açanlar da başarı ve para getirsin diye genelde mekanların güneydoğu bölümüne bu sukulenti yerleştiriyor. Çin Yeni Yılı kutlamalarında satış patlaması yaşayan yeşim bitkisi, sene süresince da dostluk çiçeği, para çiçeği, şans çiçeği olarak hediye ediliyor.
Crassula Ovata, yeşim bitkisi yada ağacı olarak da malum ve Crassulaceae familyası içinde sınıflanan bir bitki cinsidir. Dünyanın pek çadequate yerinde organik olarak yetişen bu bitkinin yapraklarını ve gövdesini kullanarak çoğaltmak oldukça kolaydır. Damkoruğugiller ailesine ilişrelatives Crassula ovata, para çiçeği, talih çiçeği ve dostluk çiçeği olarak da biliniyor. Crassula Latince’de “Kalın” anlamına geliyor. “Ovata” ise yumurta biçimli, yuvarlak demek. Crassula ovata yaprağına baktığınızda bu ismin hakkını verdiğini söylemek olası. Feng Shui ve Crassula ovata
Feng Shui uygulamalarında Crassula ovata aile içi rahatlık, esenlik, girişimcilik benzer biçimde amaçlarla evin DOĞU kanadına yerleştiriliyor.
Para kazanmak istiyorsanız GÜNEYDOĞU, yaratıcılıokay ve çocuklar için talih istiyorsanız BATI, danışman, yardımsever insanoğlu ve öğretmenler konusunda şans arayışındaysanız ise KUZEYBATI yönüne yerleştirmeniz gerektiği söyleniyor.
Crassula ovata çiçek açar mı?
Crassula ovata oldukca dikkatle gore okayüçüokay beyaz çiçekler açar. Crassula ovata çiçeği yıldız şekilli beyaz veya pembe çiçeklerdir ve baharın ilk aylarında açar.
Crassula ovata arkadaşınıza alabileceğiniz en güzel hediyelerden biri. Eğer çiçek açmasını sağlayacak kadar iyi bakabilirseniz hediye ettiğiniz kişi ile aranızda arkadaşlıok, talih ve bolluk simgesi olarak kabul edilir. Yeşim bitkisinin yeşil yuvarlak yaprakları arkadaşlık enerjisi ve mutluluğunu simgelerken, çiçekleri de arkadaşlığın temsilcisi haline gelir.
Kaktüs türleri içinde yer alan para çiçeğinin bazı çeşitlerinde gövde yapısının ağaca benzediği görülmektedir. Para çiçeği öteki adıyla Crassula’nın çiçek vermeye başlaması için ekildikten sonrasında four senelik bir sürenin geçmesi gerekmektedir. Çiçek verene kadar geçirdiği zaman boyunca yeşil yapraklı nebat sınıfında yer alır. Para çiçeği bir batıl inanç bitkisidir. Para çiçeğinin diğer bir advertı da mücevher çiçeğidir.
Para çiçeği ekildikten sonra 3 aydan fazla yaşarsa olduğu yere şans ve para getireceği varsayılır. Kaktüsgiller içinde yer alsa da bakımı kaktüslerden birazdan farklıdır. Para çiçeğinin gelişimini bulunduğu vaziyet, saksının uygunluğu, sulamalar arasında ki mesafe benzer biçimde birçadequate etken etkiler.
Para çiçeğinin bitkiler aleminin en şanslı bitkisi olduğuna inanılır, beraberinde zenginlik ve şans getirdiği düşünülür. Dekoratif olarak da tercih edilmesinin sebebi heybetli tombul yapraklara sahip olmasıdır. Para çiçeği çok fazla sudan hoşlanmaz iken büyümesini en çadequate etkileyen parametre bulunduğu konumdur. Konumun para çiçeğine müsait olmaması gelişmesinin durmasına ya da gerilemesine, yaprak dökmesine hatta hayatını kaybetmesine niçin olabilir. Peki para çiçeğinin bakımı nasıl yapılır, konumu neresi olmalıdır ve daha birçadequate probleminin cevabını yazımızda bulabilirsiniz.
Para Çiçeği Bakımında Nelere Dikkat Edilmeli
Diğer tüm bitkilerde olduğu gibi para çiçeğini de yetiştirirken sulama konusunda dikkatli olmak gerekir. Para çiçeğinin su oranının azaldığının toprağının kuruluğuna bakarak anlayabilirsiniz. Regular şartlar altında haftada bir defa sulanması gereken para çiçeğinin sıcak mevsimlerde su oranını toprağına bakarak dengeleyebilirsiniz.
Para çiçeği toprak konusunda oldukca seçici değildir ama saksı konusunda fazlaca seçicidir. Oköklerini rahatça büyüyebilmesi için derin ve büyüok bir saksı tercih edilmelidir. Para çiçeği oldukca rahat çoğaltılabilir. Yaprağından bir dal alarak su içinde bekletmek ehil olacaktır.
Tercihinize gore ayda bir defa hususi bitki besin takviyesinde bulunabilirsiniz. Çiçeğin daha diri ve sıhhatli olmasını sağlayacaktır. Tabi dozunu fazla kaçırmamakta gerekir.
Para Çiçeğinin Özellikleri Nelerdir?
Kaktüsgillerden olan ve sukuleti andıran yapısı ile para çiçeğinin birçadequate özelliği vardır. Okökenini Güney Afrika olduğu tahmin edilen para çiçeğinin Türkiye’de de oldukça fazla çeşidi bulunmaktadır. En fazlaca görülen çeşiti ağaca benzeyen yeşilli yapraklı çeşididir. Para çiçeğinin ekilmesinden four sene geçmesi halinde pembe ve beyaz renkli çiçekler açmaya adım atar. Para çiçeği öteki bir deyişle crassula, yalnız evinize şıklıok katmaz bununla birlikte talih ve parayı da bununla beraber getirir.
Para Çiçeğinde Yaprak Döokülmesi Neden Görülür?
Para çiçeği azca sulanma, bulunduğu konumdan dolayı direkt olarak rüzgar ya da güneş alma, fazla sulama gibi nedenlerden ötürü yapraklarını dökebilir. Para çiçeğinin yaprak dökülmesine çözüm bulabilmek için ilkin sorunun ne olduğunun tam olarak anlaşılması gerekmektedir. Su kontrolünü toprağın kuruluğuna bakarak anlayabilirsiniz.
Konumuna bakılarak da direk rüzgar ya da güneşe maruz kalıp kalmadığını anlayabilirsiniz. Güneşten hoşlanan bir bitkide olsa helloçbir nebat güneş ile doğrudan temas ettirilmemelidir. Eğer para çiçeği bir camın arkasında yer alıyorsa camda incinen fer çiçeğin ısısını daha da artıracaktır. Bunu da göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.
Bitki türlerinin belirli dönemlerde yaprak dökmesi de düzgüsel karşılanmalıdır. Para çiçeği 2 senede bir yaprak dökmektedir. 2 sene sonucunda yapraklarını döken para çiçeği hala iyi görünüyorsa toparlamış anlama gelir. Para çiçeğinin öteki bir yaprak dökme nedeni de yanlış yahut fazla bakım uygulanmış olması olabilir. Sürekli olarak konumunun değişmesi şeklinde sebeplerle de yapraklarında döokülmeler görülebilir.
Para Çiçeğinin Konumu Neresi Olmalıdır?
Kaktüs familyası bol güneşten oluşan alanlardan hoşlanırken soğunited kingdom yerlerde yetişemez. Sıcaklığın 15 derecenin dibine düşmüş olduğu ortamlarda para çiçeği yaşamakta fazlaca zorlanır. Bahçe ya da balkonda da bakımı tercih edilebilir lakin havanın soğumaya başladığı dönemlerde sıcak bir ortama alınmalıdır. Ayrıca para çiçeği rüzgar almaktan da hoşlanmaz. Sıcak havada ve rüzgar almayan bir yerde yaşaması çok kolaylaşır. Soğukta kalması halinde yapraklarında solmalar ve çürümeler başlayabilir. Güneş seven para çiçeği güneşi alırken doğrudan olarak almamalıdır buda mühim ve dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan bir detaydır.
Para Çiçeği bitkimizi özenle yetiştirir, beğeninize sunarız. En sıhhatli ve en canlı görünüme sahip Para Çiçeğine haiz olmak için sitemizden sipariş oluşturabilirsiniz. Aynı gün teslim seçeneği backyardımıyla derhal size ulaşır ve ortama o marjinal enerjiyi yayar. Özenle hazırlamış olduğumuz Para Çiçekleri length ve sevdiklerinize talih getirecek.