İzmirde Çiçekçi ve Çiçek Siparişi
Her özel duygu için bir çiçek buketi tarzı var ve hissettiğiniz duyguları ifade etmek için doğru olanı bulmanıza yardımcı olmaktayız. Tutkulu bir gülümsemeyi ortaya çıkarmak için on iki kırmızı gül, bir kişiye teşekkür etmek için bir buket beyaz zambak veya doğum günü dileklerini göndermek için bir buket renkli çiçeklerimizden birini verin. Önerilerimizden birini denemeniz veya mükemmel buketi seçerken kendinizi bu duygulara kaptırmanız çok önemlidir. Çünkü insanın sevdiklerine veya yakınlarına, iş arkadaşlarına, dostlarına, kıymet verdiği herkese çiçek sipariş ederek çiçek hediye etmesi kadar güzel bir etki veya duygu olabilir mi ? Bir çiçek teslimatı dışardan göründüğü kadar basit bir şey olarak düşünülmemelidir, aslında derin bir duygu iletmeyi sağlayan bir durum olarak düşünülmelidir.
Memnuniyet Odaklı Çiçek Siparişi
Müşterilerimizin bize çok fazla güvendiklerini biliyoruz. O yüzden her müşterilerimize koşulsuz ve şartsız olarak şunu ifade etmekteyiz;
Çiçek göndermenin özel bir kişiye derinden hissedilen bir mesaj göndermek anlamına geldiğini biliyoruz. sevgi, şefkat, sağlık, mutluluk dileği ve çok daha fazlası...Duygularınızı güzel taze çiçeklerle ifade edebilmeniz için Misyonumuz ve çalışma felsefemiz, herhangi bir günün özel bir güne dönüşmesi veya bir yıldönümünün harika bir etkinliğe dönüşmesi için en profesyonel atılımları ve tercihlerin sonucu olacak, en nadide çiçeklerimizi istediğiniz her zaman, dilediğiniz adrese teslim ediyoruz. Özellikle de izmir'de yaşıyorsanız bizden daha hızlı izmir çiçekçi'si olduğunu da düşünmediğimizi ayrıca ifade etmek isteriz. Bizler taze ve kıymetli çiçeklerimizle güzel dileklerinizi iletmeniz için kullanacağınız mesajlarda ve kutlamalarda aracı olmaktan da gurur duymaktayız çünkü işimizi çok seviyoruz.
İnternetten satın alıp izmir'de çiçek göndermek mümkün mü?
İzmircicek.com.tr ile izmir'de istediğiniz her bölgeye çiçek teslimatı yapmak çok kolay! Yerel çiçekçilerden oluşan geniş ağımız sayesinde izmirde istediğiniz yere çiçek gönderebiliyoruz! Hedefiniz ister büyük bir şehir, ister daha küçük bir şehir olsun! Yerel çiçekçilerimiz sayesinde izmirin her bölgesine çiçek teslimatını sağlamaktayız. Bizi rakiplerimizden ayıran en nicel özelliğimiz müşterilerimizin duygularına karşı samimiyet ve saygı bazlı profesyonel ticaret ahlakına sahip olmamızdır.
İzmir'de Çiçek Siparişi Nasıl Yapılıyor ?
Birkaç basit adımda doğrudan web sitemizden izmir çiçek teslimatı siparişi verebilirsiniz! Öncelikle kataloglarımızdan birinden buketinizi veya bitkinizi seçin. Ürüne tıklayın ve teslimat yerini ve tarihini belirtin, gerisini biz hallederiz! Yerel üretim merkezlerimiz ve yoğun çiçekçi ağımız sayesinde, çiçek teslimatınızı başarıyla tamamlayacağız ve 7 güne kadar ürün tazeliğini garanti edeceğiz!
İzmir Çiçek Sektörünün En İyisi Biziz !
İzmir çiçekçi firması olarak bizler; Her zaman profesyonelliği hedefler, her eylemde mükemmelliği ararız. İşlemleri zamanında ve profesyonel bir şekilde tamamlamak, taahhüt, planlama ve uygun şekilde yürütmeyi gerektirir. Her gün elimizden gelenin en iyisini vermek istiyoruz. Biz bir takımız. Ekip üyelerinin ihtiyaçlarını ve hedeflerini her zaman göz önünde bulundururuz. Her türlü zorluk için en iyi çözümü arıyoruz, herkese karşı açık ve dürüstüz. Birleşik biz daha güçlüyüz.
Sizlerin de desteği ile büyümek ve izmir çiçekçilik sektöründe fark yaratan firma olma yolunda hızla ilerlemekteyiz. Her zaman ileriye bakarız, bir sonraki adımı planlarken, çekirdeğin istikrarlı olmasını sağlarız. Hızlı büyümek ve kendimizi daha ileriye taşımak istiyoruz! Bir numara olmak istiyoruz! Yaratıcı olmak ve büyümeye uyum sağlamak istiyoruz. Zorlukları göğüslüyoruz ve yeni fikirleri daima önemsiyoruz. Günlük faaliyetlerde yenilik bulabiliyor ve daha yenilikçi bir geleceğe doğru ilerleyebiliyoruz.
Hem dekoratif bir salon unsuru bununla birlikte susuzluğa, ihmallere müthiş dayanıklı bir bitkidir. Uğurlu olduğuna inanılır. Feng Shui felsefesinde mühim yeri vardır. Para ağacı Malvaceae (Ebegümecigiller) familyasından bir bataklık bitkisidir. 77 türü olan Pachira cinsinin P. Aquatica türüdür (bulunduğu yerler sulu olduğundan “aquatica” demişler.). Ana vatanında ve öteki ülkelerde verilen birtakım bölgesel adları şunlar: Para ağacı, huzur çiçeği, Guyana cevizi, Saba fıstığı, Malabar kestanesi, su kestanesi..
Genel özellikleri
15 metre kadar büyüyebilen para ağacı Pachira aquatica ana vatanının vahşi naturel ortamının haricinde o kadar büyüyemez. Bütün yıl yapraklıdır. Birkaç parçadan oluşan büyük yaprakları parlak ve oldukça iridir. Gösterişli ilginç çiçeklerini geceleri açar ve güzel kokuludur. Doğal yaşam alanı genelde bataklıklar olmasına karşın susuzluğa gayet iyi dayanıklılık gösterir. Zehirli değildir. Kışın -5C dereceye kadar soğuğa belirli şartlar altında dayanabilse de çok dikkatli olmak gerekir. Aşağıda bakım bilgileri arasında bu mevzunun detaylarını okuyabilirsiniz.
Salon – büro süs bitkilerinin en yüksek albenisi olanlarından biri para ağacıdır (Pachira aquatica).
Habitat
Para ağacının ana vatanı ABD kıtalarının orta-geçiş yeri ve Güney ABD kıtasının şimal kesimleridir. Tropikal iklim kuşağına aittir. Daha çok pak sulu bataklıklarda, ayrıca nehir kenarlarında ve nehirlerin denizle birleştiği haliç ve koy benzeri alanlarda yetişir.
Neden para ağacı deniyor?
Uğurlu olduğuna, bulunmuş olduğu ev halkına fazlaca para kazandırdığına, sahibini zengin ettiğine inanılıyor. Pachira aquatica (para ağacı) Feng Shui felsefecilerinin kıymet verdiği bitkilerdendir.
Kullanım
1- Salon-yazıhane: İri parlak canlı yeşil renkte yapraklarıyla ve kalın entresan gövdesiyle para ağacı hem dekoratif hem çok kibar olduğundan salonlarda ve ofislerde süs bitkisi olarak kullanılır.
2- Bonzai için uygundur.
3- Bahçe: İklimi müsait yerlerde bahçe dekorasyonunda para ağacı tropikal – yağmur ormanı konsepti amacıyla kullanılır.
4- Gıda: Doğal olarak yetiştiği memleketlerde meyvesi yenir. Sırf çekirdekleri için yetiştiriciliği de yapılmaktadır. Yenilebilir çekirdeklerinin lezzeti pişmemişken yer fıstığına, kavrulunca kestaneye benzetiliyor. Çekirdekleri pişmeden veya kavrulmuş olarak yenildiği şeklinde öğütülüp unundan ekmek yapılabilir. Para ağacının çiçekleri ve yaprakları sebze benzer biçimde pişirilerek yenebilir.
Süs bitkisi olarak kullanımının tarihçesi
1986’da Japonya’da içmekân süs bitkisi olarak yaygınlaşıp uğurluluğuyla ünlü olduktan sonra para ağacı Pachira aquatica tüm Doğu Asya’da popüler olmuş. Tayvan orkidecilikte olduğu şeklinde para ağacı ihracatından da bir hayli gelir elde etmektedir.
Satış şekilleri
Bilinen süs bitkisi satışlarında olduğu benzer biçimde Pachira da saksıda yapraklı olarak ve ayrıca kökleri ve yaprakları yok edilmiş kuru ana gövde-dal olarak da satılır. Bu kuru parçalar güneşli sıcak bir yerde nemli toprakta hızla köklenir ve yapraklanır. Kuru satış daha fazlaca ticari amaçla yetiştiricilik yapanlara yöneliktir.
Para ağacının yetiştirilmesi ve bakımı
Güneşi çok sever. İyi güneş alırsa daha iyi gelişir. Yarı gölgeli yerlerde ve asla güneş alamasa bile kuvvetli gün ışığı pencere önlerinde sorun çıkarmaz. Sadece koyu gölge ve iyi aydınlık olmayan mekanlar para ağacı Pachira’ya uygun değildir. Ana vatanında bataklık bitkisidir diye fazla su sevdiğini düşünmeyin. Saksılarda aşırı sulama kökleri çürütebilir. Kökler temiz hava istiyor. Bunun için suyu süzdürebilirliği harika herhangi bir toprak karışımı gerekiyor. Bir de fazla büyük saksı iyi değildir ki köklere hava ulaşımı zor olmasın.
Dış mekanlara veya kışın oldukca soğuk olan iç mekanlara uyumu
Kışın en fazla -5 derece soğuğa hiç rüzgar almayan kapalı yerlerde katlanabilir. Ya da şayet açıkta ise ‘kısa süreli’ olarak katlanabilir. Kuzeyli rüzgarlara aleni yerlere para ağacı Pachira aquatica dikilmemeli yoksa 0C derecede soğukta bile, soğuğun uzun sürmesi ve rüzgarın sertliğine nazaran çok ciddi zarar görür hatta tamamıyla ölür. Soğukta bütün yapraklarını dökebilir. Akdeniz bölgesi kıyı kesimlerimizde para ağacını bahçe bitkisi olarak imal edebilirsiniz. Yalnız, yazın aşırı sıcak olan yerlerde rüzgar alan bölgelere dikilmemeli. Sıcak ve kuru rüzgarlar biraz sert esince Pachira para ağacının yapraklarını kavurur. Kuytu bölgeler tercih edilmeli. İzmir, İstanbul, Samsun, Trabzon şeklinde kışları fazla soğuk geçmeyen yerlerde kuzeyli rüzgarlardan tam olarak korunmuş, güneyli yönlere bakan duvar diplerine dikebilirsiniz (buralarda kışın don vakası olacağı günlerde hasırla sarmanız icap eder). Yazın aşırı güneşe maruz kalmayacak yarı gölge yarı güneş bir yere dikin. Koyu gölgeyi sevmez.
Toprak ve gübre ihtiyacı
Havadar olması kaydıyla her türlü toprak para ağacına uygundur. Gövdesi uzun ve ağır olduğu için toprağı 1/4 oranında ponza taşı ile karıştırılmalı. Yoksa saksı arasında toprak çok kötü sıkışarak kökleri tamamen havasız bırakır. Aslında hazır süs bitkisi toprağını yarı yarıya ponza taşı ile karıştırırsanız para ağacı Pachira aquatica için en iyi toprağı elde etmiş olursunuz. Toprağına gübre katmayın. Her üç sulamada bir (ya da ayda iki kez) genel amaçlı nebat besininden vermelisiniz (çiçekcoşturan vb markalardan ev süs bitkileri için hazırlanmış olan bitki gıdaları). Kış boyunca ancak 35-40 günde bir verin (açınma tamamıyla durmuşsa hiç vermeyin).
Saksı değişiklik yapma
Her iki yılda bir toprak yenilemesi iyi olur. Kökler oldukca fazlalaşmamışlarsa yeniden aynı saksısına dikin. Saksı büyüklüğü her zaman köklerin zor sığacağı kadar olmalı. Gereğinden büyük saksıda fazla toprakta Pachira’nın kökleri çürür ya da çürümese bile gelişimi pek iyi olmaz.
Sulama
Susuzluğa dayanıklı olsa da yazları Pachira aquatica para ağacınızın toprağını uzun vakit susuz bırakmayın. Susuzluk yapraklarının dökülmesine sebebiyet verebiliyor. Toprak fazlaca hafif kurudukça vakit kaybetmeden tekrar sulayın. Serin mevsimlerde toprağı kaydadeğer bir kuruma gösterdikçe sulayın.
Hava nemliliği ihtiyacı
Pachira aquatica bitkisine ev ortamlarının hava nemliliği ehil. Dış mekanlarda ise deniz tesirinde olan bölgelerde sıkıntı yok. Yıkanmayı, ıslatılmayı sever. Sıcak günlerde sık sık yapraklarını yıkayın. Havası oldukca kuru olan memleketlerde (Mardin gibi) yaz sıcaklarında kesinlikle havayı nemlendirme yöntemlerine başvurun.
Budama
Dallarını dilediğiniz kadar kısaltabilirsiniz. Kesin gerekli değil ama budanarak kısaltılmış bir dalda bir yaprak bulunsa iyi olur. Budarken dalı keseceğiniz yer bir filizlenme noktasının 2cm kadar yukarısı olmalı. Budama tarihi olarak ilkbahar başını tercih etmeniz tavsiye edilir. Eğer para ağacınızı yetiştirdiğiniz yer yaz – kış sürekli gelişmesine elverişli ise budamayı yılın herhangi bir zamanında yapabilirsiniz.
Pachira aquatica – para ağacı nasıl çoğaltılır?
Yeni bir dalını kesip direkt toprağa dikeceksiniz. Yan bir dal veya tepe çeliği, 15-20cm boyunda ve sadece bir yada iki yapraklı olacak. Çelikle para ağacı çoğaltmanın en iyi zaman bahar ortası – yaz başı arası dönemdir. Saksıyı günde beş saat şeklinde iyi güneş alan bir yerde tutmalısınız. Güneşin ısıtıcılığı ve güçlü ışık sayesinde çabuk köklenir. Yaz ortasında güneş ve sıcak hava bir araya gelince iyi olmaz: bu durumda güneşin pencere tülü şeklinde şeylerle filtrelenmesi icap eder. Diktiğiniz Pachira para ağacı dalı yapraklansa bile köklenmiş olduğu için güvenli olmayın. Güçlü bir gelişim olunca yeterince güçlü köklenme olmuş anlamına gelir.
Tohumlarından artırmak da olası. Sadece para ağacı tohumlarını bulmak zor. Bulabilirseniz tohumlar gayet kolay çimlenip mini fidanları süratle büyür.
Olası problemleri
Bit, parazit, hastalıklanma benzer biçimde sorunlar görülmese de yanlış toprak ve havasız ışıksız yerlerde tutmak para ağacında birçok esenlik sorunlarına yol açacaktır.
Uzun süre sevmediği yerde durması, kışın fazla üşümesi şeklinde sorunlarda para ağıcı Pachira aquatica bütün yapraklarını döker. Şartlar düzeldiğinde yeniden yeşerir. Uzun zaman açınma göstermeyip yaprakları güzelliğini kaybetmişse yaprakları saplarının dibinden kati. Bu sayede yeni yapraklar çıkarır. Ama elbette ortamın şartları pachira para ağacının inkişaf göstermesine müsait ise.
Yapraklarda sararma ve bozulmalar
Yapraklarda sararmalar hızlı inkişaf olmadığı zamanlar sulamayı gereksiz yere sık sık yapmaktan ve nebat besinini de bilinçsizce kucak dolusu vermekten kaynaklanır. Para ağacı özellikle pek havadar olmayan yerlerde fazlaca nazlıdır. Her şeyin ölçüsüne dikkat etmek zorundasınız. En eski yapraklarının sararıp dökülmesi ise normaldir bunun bir problem bulunduğunu düşünmeyin.
Eğer para ağacınızın yapraklarının en uç, kenar yerlerinde kuruma oluyorsa ya az sulamadan veya oldukça sıcak yada fazlaca soğuk günlerde ev içi hava cereyanından olmuştur. Yaprakların genelinde deformasyona uğramış, kahverengi noktalar veya sararma oluyorsa aşırı sulamanız yüzündendir ve ayrıca köklerde sorun olduğunu gösterir. Toprağı değiştirmelisiniz: Ponza taşı ile karıştırılmış yeni toprağa dikin. Yapraklardaki problemlere topraktaki element, mineral eksikliği de yol açar. Bitki besini yukarda açıklanmış olduğu benzer biçimde ne olursa olsun verilmeli. Azot ağırlıklı (şu demek oluyor ki yaprak amaçlı) nebat besini kesinlikle tavsiye edilmez. Genel amaçlı bitki besini ister. Orkide özel besini de uygundur.
Hem dekoratif bir salon unsuru bununla birlikte susuzluğa, ihmallere müthiş dayanıklı bir bitkidir. Uğurlu olduğuna inanılır. Feng Shui felsefesinde mühim yeri vardır. Para ağacı Malvaceae (Ebegümecigiller) familyasından bir bataklık bitkisidir. 77 türü olan Pachira cinsinin P. Aquatica türüdür (bulunduğu yerler sulu olduğundan “aquatica” demişler.). Ana vatanında ve öteki ülkelerde verilen birtakım bölgesel adları şunlar: Para ağacı, huzur çiçeği, Guyana cevizi, Saba fıstığı, Malabar kestanesi, su kestanesi..
Genel özellikleri
15 metre kadar büyüyebilen para ağacı Pachira aquatica ana vatanının vahşi naturel ortamının haricinde o kadar büyüyemez. Bütün yıl yapraklıdır. Birkaç parçadan oluşan büyük yaprakları parlak ve oldukça iridir. Gösterişli ilginç çiçeklerini geceleri açar ve güzel kokuludur. Doğal yaşam alanı genelde bataklıklar olmasına karşın susuzluğa gayet iyi dayanıklılık gösterir. Zehirli değildir. Kışın -5C dereceye kadar soğuğa belirli şartlar altında dayanabilse de çok dikkatli olmak gerekir. Aşağıda bakım bilgileri arasında bu mevzunun detaylarını okuyabilirsiniz.
Salon – büro süs bitkilerinin en yüksek albenisi olanlarından biri para ağacıdır (Pachira aquatica).
Habitat
Para ağacının ana vatanı ABD kıtalarının orta-geçiş yeri ve Güney ABD kıtasının şimal kesimleridir. Tropikal iklim kuşağına aittir. Daha çok pak sulu bataklıklarda, ayrıca nehir kenarlarında ve nehirlerin denizle birleştiği haliç ve koy benzeri alanlarda yetişir.
Neden para ağacı deniyor?
Uğurlu olduğuna, bulunmuş olduğu ev halkına fazlaca para kazandırdığına, sahibini zengin ettiğine inanılıyor. Pachira aquatica (para ağacı) Feng Shui felsefecilerinin kıymet verdiği bitkilerdendir.
Kullanım
1- Salon-yazıhane: İri parlak canlı yeşil renkte yapraklarıyla ve kalın entresan gövdesiyle para ağacı hem dekoratif hem çok kibar olduğundan salonlarda ve ofislerde süs bitkisi olarak kullanılır.
2- Bonzai için uygundur.
3- Bahçe: İklimi müsait yerlerde bahçe dekorasyonunda para ağacı tropikal – yağmur ormanı konsepti amacıyla kullanılır.
4- Gıda: Doğal olarak yetiştiği memleketlerde meyvesi yenir. Sırf çekirdekleri için yetiştiriciliği de yapılmaktadır. Yenilebilir çekirdeklerinin lezzeti pişmemişken yer fıstığına, kavrulunca kestaneye benzetiliyor. Çekirdekleri pişmeden veya kavrulmuş olarak yenildiği şeklinde öğütülüp unundan ekmek yapılabilir. Para ağacının çiçekleri ve yaprakları sebze benzer biçimde pişirilerek yenebilir.
Süs bitkisi olarak kullanımının tarihçesi
1986’da Japonya’da içmekân süs bitkisi olarak yaygınlaşıp uğurluluğuyla ünlü olduktan sonra para ağacı Pachira aquatica tüm Doğu Asya’da popüler olmuş. Tayvan orkidecilikte olduğu şeklinde para ağacı ihracatından da bir hayli gelir elde etmektedir.
Satış şekilleri
Bilinen süs bitkisi satışlarında olduğu benzer biçimde Pachira da saksıda yapraklı olarak ve ayrıca kökleri ve yaprakları yok edilmiş kuru ana gövde-dal olarak da satılır. Bu kuru parçalar güneşli sıcak bir yerde nemli toprakta hızla köklenir ve yapraklanır. Kuru satış daha fazlaca ticari amaçla yetiştiricilik yapanlara yöneliktir.
Para ağacının yetiştirilmesi ve bakımı
Güneşi çok sever. İyi güneş alırsa daha iyi gelişir. Yarı gölgeli yerlerde ve asla güneş alamasa bile kuvvetli gün ışığı pencere önlerinde sorun çıkarmaz. Sadece koyu gölge ve iyi aydınlık olmayan mekanlar para ağacı Pachira’ya uygun değildir. Ana vatanında bataklık bitkisidir diye fazla su sevdiğini düşünmeyin. Saksılarda aşırı sulama kökleri çürütebilir. Kökler temiz hava istiyor. Bunun için suyu süzdürebilirliği harika herhangi bir toprak karışımı gerekiyor. Bir de fazla büyük saksı iyi değildir ki köklere hava ulaşımı zor olmasın.
Dış mekanlara veya kışın oldukca soğuk olan iç mekanlara uyumu
Kışın en fazla -5 derece soğuğa hiç rüzgar almayan kapalı yerlerde katlanabilir. Ya da şayet açıkta ise ‘kısa süreli’ olarak katlanabilir. Kuzeyli rüzgarlara aleni yerlere para ağacı Pachira aquatica dikilmemeli yoksa 0C derecede soğukta bile, soğuğun uzun sürmesi ve rüzgarın sertliğine nazaran çok ciddi zarar görür hatta tamamıyla ölür. Soğukta bütün yapraklarını dökebilir. Akdeniz bölgesi kıyı kesimlerimizde para ağacını bahçe bitkisi olarak imal edebilirsiniz. Yalnız, yazın aşırı sıcak olan yerlerde rüzgar alan bölgelere dikilmemeli. Sıcak ve kuru rüzgarlar biraz sert esince Pachira para ağacının yapraklarını kavurur. Kuytu bölgeler tercih edilmeli. İzmir, İstanbul, Samsun, Trabzon şeklinde kışları fazla soğuk geçmeyen yerlerde kuzeyli rüzgarlardan tam olarak korunmuş, güneyli yönlere bakan duvar diplerine dikebilirsiniz (buralarda kışın don vakası olacağı günlerde hasırla sarmanız icap eder). Yazın aşırı güneşe maruz kalmayacak yarı gölge yarı güneş bir yere dikin. Koyu gölgeyi sevmez.
Toprak ve gübre ihtiyacı
Havadar olması kaydıyla her türlü toprak para ağacına uygundur. Gövdesi uzun ve ağır olduğu için toprağı 1/4 oranında ponza taşı ile karıştırılmalı. Yoksa saksı arasında toprak çok kötü sıkışarak kökleri tamamen havasız bırakır. Aslında hazır süs bitkisi toprağını yarı yarıya ponza taşı ile karıştırırsanız para ağacı Pachira aquatica için en iyi toprağı elde etmiş olursunuz. Toprağına gübre katmayın. Her üç sulamada bir (ya da ayda iki kez) genel amaçlı nebat besininden vermelisiniz (çiçekcoşturan vb markalardan ev süs bitkileri için hazırlanmış olan bitki gıdaları). Kış boyunca ancak 35-40 günde bir verin (açınma tamamıyla durmuşsa hiç vermeyin).
Saksı değişiklik yapma
Her iki yılda bir toprak yenilemesi iyi olur. Kökler oldukca fazlalaşmamışlarsa yeniden aynı saksısına dikin. Saksı büyüklüğü her zaman köklerin zor sığacağı kadar olmalı. Gereğinden büyük saksıda fazla toprakta Pachira’nın kökleri çürür ya da çürümese bile gelişimi pek iyi olmaz.
Sulama
Susuzluğa dayanıklı olsa da yazları Pachira aquatica para ağacınızın toprağını uzun vakit susuz bırakmayın. Susuzluk yapraklarının dökülmesine sebebiyet verebiliyor. Toprak fazlaca hafif kurudukça vakit kaybetmeden tekrar sulayın. Serin mevsimlerde toprağı kaydadeğer bir kuruma gösterdikçe sulayın.
Hava nemliliği ihtiyacı
Pachira aquatica bitkisine ev ortamlarının hava nemliliği ehil. Dış mekanlarda ise deniz tesirinde olan bölgelerde sıkıntı yok. Yıkanmayı, ıslatılmayı sever. Sıcak günlerde sık sık yapraklarını yıkayın. Havası oldukca kuru olan memleketlerde (Mardin gibi) yaz sıcaklarında kesinlikle havayı nemlendirme yöntemlerine başvurun.
Budama
Dallarını dilediğiniz kadar kısaltabilirsiniz. Kesin gerekli değil ama budanarak kısaltılmış bir dalda bir yaprak bulunsa iyi olur. Budarken dalı keseceğiniz yer bir filizlenme noktasının 2cm kadar yukarısı olmalı. Budama tarihi olarak ilkbahar başını tercih etmeniz tavsiye edilir. Eğer para ağacınızı yetiştirdiğiniz yer yaz – kış sürekli gelişmesine elverişli ise budamayı yılın herhangi bir zamanında yapabilirsiniz.
Pachira aquatica – para ağacı nasıl çoğaltılır?
Yeni bir dalını kesip direkt toprağa dikeceksiniz. Yan bir dal veya tepe çeliği, 15-20cm boyunda ve sadece bir yada iki yapraklı olacak. Çelikle para ağacı çoğaltmanın en iyi zaman bahar ortası – yaz başı arası dönemdir. Saksıyı günde beş saat şeklinde iyi güneş alan bir yerde tutmalısınız. Güneşin ısıtıcılığı ve güçlü ışık sayesinde çabuk köklenir. Yaz ortasında güneş ve sıcak hava bir araya gelince iyi olmaz: bu durumda güneşin pencere tülü şeklinde şeylerle filtrelenmesi icap eder. Diktiğiniz Pachira para ağacı dalı yapraklansa bile köklenmiş olduğu için güvenli olmayın. Güçlü bir gelişim olunca yeterince güçlü köklenme olmuş anlamına gelir.
Tohumlarından artırmak da olası. Sadece para ağacı tohumlarını bulmak zor. Bulabilirseniz tohumlar gayet kolay çimlenip mini fidanları süratle büyür.
Olası problemleri
Bit, parazit, hastalıklanma benzer biçimde sorunlar görülmese de yanlış toprak ve havasız ışıksız yerlerde tutmak para ağacında birçok esenlik sorunlarına yol açacaktır.
Uzun süre sevmediği yerde durması, kışın fazla üşümesi şeklinde sorunlarda para ağıcı Pachira aquatica bütün yapraklarını döker. Şartlar düzeldiğinde yeniden yeşerir. Uzun zaman açınma göstermeyip yaprakları güzelliğini kaybetmişse yaprakları saplarının dibinden kati. Bu sayede yeni yapraklar çıkarır. Ama elbette ortamın şartları pachira para ağacının inkişaf göstermesine müsait ise.
Yapraklarda sararma ve bozulmalar
Yapraklarda sararmalar hızlı inkişaf olmadığı zamanlar sulamayı gereksiz yere sık sık yapmaktan ve nebat besinini de bilinçsizce kucak dolusu vermekten kaynaklanır. Para ağacı özellikle pek havadar olmayan yerlerde fazlaca nazlıdır. Her şeyin ölçüsüne dikkat etmek zorundasınız. En eski yapraklarının sararıp dökülmesi ise normaldir bunun bir problem bulunduğunu düşünmeyin.
Eğer para ağacınızın yapraklarının en uç, kenar yerlerinde kuruma oluyorsa ya az sulamadan veya oldukça sıcak yada fazlaca soğuk günlerde ev içi hava cereyanından olmuştur. Yaprakların genelinde deformasyona uğramış, kahverengi noktalar veya sararma oluyorsa aşırı sulamanız yüzündendir ve ayrıca köklerde sorun olduğunu gösterir. Toprağı değiştirmelisiniz: Ponza taşı ile karıştırılmış yeni toprağa dikin. Yapraklardaki problemlere topraktaki element, mineral eksikliği de yol açar. Bitki besini yukarda açıklanmış olduğu benzer biçimde ne olursa olsun verilmeli. Azot ağırlıklı (şu demek oluyor ki yaprak amaçlı) nebat besini kesinlikle tavsiye edilmez. Genel amaçlı bitki besini ister. Orkide özel besini de uygundur.
Pilea Peperomioides - Çin Para Bitkisi
Anavatanı Çin olan Pilea Peperomioides son yılların en favori iç mekan bitkilerindendir. Yapraklarının gövdesinden yukarı doğru bol miktarda saçılmasından dolayı para bitkisi veya ufo bitkisi olarak da tanınır.
Aydınlık ama direkt güneş ışığından uzak tutulması gereken pile a bitkisi, drenaj sistemi iyi olan saksıda kolaylıkla bakılabilir. Toprağı tamamen kurumadan yazın hafta da iki defa, kısın ise toprak su gereksinimine göre hafta da bir sulama yapılmalıdır. Sulama yapılırken bitki kökünü çürütecek kadar aşırı su verilmemeli, toprak yüzeyinin neminin geçmesi beklenmelidir. Zamanla bitki gövdesinin güneşe bakan taraflarında bir eğilme söz konusu olursa, pile a bitkisinin saksısı çevrilmeli ve diğer tarafının da güneş ışığından yeteri kadar faydalanması sağlanmalıdır.
Çin para bitkisinin gelişmiş hali, 30 cm. bazen de 40 cm. civarında olur. Şekli ve formu bozulmuş olan dallarını gövdesinden nazik bir şekilde ayırarak, bitkinin ortasından çıkan küçük yaprakların gelişimini kontrollü bir şekilde sağlayabilirsiniz.
Gönderilecek olan pilea bitkisi özel bir ürün olup, resimdeki görsel ile aynıdır ve araç ile adresinize teslim edilir.
Son Yılların En popüler bitkilerinden olan Pilea, Türkçe'mizde Çin para bitkisi ve Misyoner çiçeği olarak yer etmiştir.
Işık geçirgen yaprağının güzelliği ile popüler olan Pilea aslında bakımı basit bitkiler arasındadır,
Direkt güneş ışığına maruz kalmamalı ve toprağını az miktarda nemli tutmak yeterlidir.
Pilea Peperomioides - Çin Para Bitkisi Bakım Önerileri
· Optimal sağlıklı bir Pilea için her iki yılda bir saksı ve toprağını değiştirmek yeterlidir.Pilea'nızın saksı-toprağını değiştirirken drenajı iyi olan çok amaçlı veya tropikal torf-toprak karışımlarını kullanmanız yeterlidir
Saksı değişimi esnasında Ana bitkinin kök yanlarından gelen küçük filizleri kökünden ayırarak farklı bir saksıya
aktardığınızda Pilea’nızı çoğalmış olursunuz, Saksı değişimi için en ideal zaman bahar aylarıdır.
Doğrudan güneş ışığına maruz kalmamalı, Kuzey ve doğu penceresinin önünde düşük veya orta ışık seviyesinde iyi şekilde gelişecektir.
Pilea bitkinizi Güneye veya batıya bakan pencere önlerinde yetiştirmek isterseniz mutlaka filtre edilmiş gün ışığı olmalıdır,
özellikle yaz aylarında direkt güneş ışığına maruz kalmamalıdır.
Pilea'nıza yaz aylarında veranda-Balkon-Teras gibi alanlarda görmek isterseniz mutlaka
gölgeli bir alana almalısınız
Pilea Peperomioides bitkiniz her yönde ışık alırsa yapraklı eşit şekilde gelişecektir,
En kolay yöntem ise zaman zaman saksınızı kendi ekseni etrafında çevirmektir. Ani ısı ve nem değişikliklerinden kaçınılmalıdır
Pilea bitkisinin bulundurulması gereken en ideal sıcaklık 16-26 derece arasındadır. Isıtıcılara yakın, nemsiz, kuru alanlarda sağlıksız olacaktır, Bitkinizin bulunduğu ortam nemsiz ise nemi sağlamak için yapraklarına su püskürtebilirsiniz.
Pilea’nın içinde bulunduğu saksı toprağı tamamen kurumamalıdır, Toprak üst yüzeyinin kurumaya başlaması bitkinizin su ihtiyacının olduğunu işaret eder.
Aşırı sulama ve saksı altında uzun süre su birikmesi ise bir takım hastalıkları getireceğinden sulama miktarına dikkat edilmelidir. Sulama esnasında, sulama suyu içerisinde ayda bir kez olmaz üzere Yeşil bitkiler genel kullanıma uygun yoğunlaştırılmış sıvı gübre-bitki besini ilave edilmelidir.
Sitemiz üzerinden Bitkinize uygun gübreyi seçmek için aşağıdaki linke tıklayınız.
Pilea peperomioides ya da Çin Para Ağacı son zamanlarda hepimizin favori bitkisi. 2019 yılını Pilea peperomioides yılı ilan etsek yanlış yapmış olmayız. Yuvarlak etli yapraklarıyla oldukça ilginç görünen Pilea peperomioides bakımı hakkında temel bilgileri derledim.
Öncelikle pilea bitkisini tanıyalım.
Sevginin ve Zarafetin İfadesi: Butik Çiçek Tasarımları
Güzel bir çiçek düzenlemesi, herhangi bir odaya veya etkinliğe hemen yaşam ve canlılık katabilir. Butik çiçek tasarımları, bu konuda öne çıkan özel ve dikkat çekici düzenlemeler sunar. İşte kaliteli butik çiçek tasarımlarının sırları ve ilham verici fikirler:
Doğallık Önceliği: Butik çiçek düzenlemeleri, doğal ve organik unsurların öne çıktığı düzenlemelerdir. Çiçeklerin doğal formunu koruyan ve yanlarında yeşillikleriyle birlikte sunan tasarımlar, zarif bir görünüm sağlar.
Renk Uyumu: Renklerin uyumu, butik çiçek tasarımlarında önemli bir unsurdur. Pastel tonların kullanılmasıyla romantik bir hava yaratılabilirken, canlı ve parlak renkler enerji dolu bir atmosfer oluşturabilir.
Dikkat Çekici Düzenlemeler: Butik çiçek düzenlemeleri genellikle sıradışı ve ilgi çekici formlara sahiptir. Örneğin, cam fanuslar içinde yüzen çiçekler veya saksı yerine taşlar üzerine yerleştirilmiş çiçekler gibi.
Minimalist Estetik: Az çoktur prensibi butik çiçek tasarımlarında da geçerlidir. Sadelik ve minimalizm, çiçeklerin güzelliğini ön plana çıkarır. Birkaç seçkin çiçek ve yeşillik, etkileyici bir düzenleme oluşturabilir.
Mevsimsel Dokunuşlar: Mevsimsel çiçeklerin kullanımı, butik çiçek düzenlemelerine doğallık ve uyum sağlar. Baharın tazelik dolu çiçekleri veya kışın huzur veren çiçekleri, mevsimsel teması destekler.
Dekorasyon ve Aksesuarlar: Çiçek düzenlemelerini destekleyen dekoratif unsurlar, butik tasarımların önemli bir parçasıdır. Zarif şamdanlar, vintage vazolar veya doğal dokulu taşlar, düzenlemeyi tamamlar.
Kişiselleştirme: Butik çiçek tasarımları, kişisel zevk ve tercihlere göre özelleştirilebilir. Sevdiklerinizin favori çiçekleri veya özel bir tema, tasarımı kişiselleştirebilir.
Butik çiçek tasarımları, estetik zevki olan herkes için ilham verici bir alan sunar. Doğallık, zarafet ve özgünlük, bu tasarımların temel unsurlarıdır. Kendi butik çiçek düzenlemenizi oluşturarak, mekânınıza benzersiz bir güzellik katın.